søndag den 5. december 2010

Up-date i billeder, Mexico



Med bus til Mexico ... En meget varm dag :)
San Cristobal de las Casas
Foerste stop i Mexico blev San Cristobal de las Casas. En stor omvaeltning fra Guatemala - sprudlende cafe- og butiksliv, sjov natteliv og ret vestlig. Man skal passe paa turistfalederne, hvor du sagtens kan komme til at betale en del for eksempelvis mad ... god ide lige at gaa to blokke vaek fra centrum og du finder igen smaa hyggelige steder, hvor maden er udover det saedvanlige og billig.

Tiden i San Cristobal blev brugt paa at udforske byen, tur til smaa landsbyer omkring byen og til koncert.
San Cristobal havde en del kirker - en lang trappe op til en af dem.

Der var en cykelkultur i byen som minder om fixiekulturen derhjemme. Cyklerne var strippet for alt overfloedigt og de fleste af dem var singelspeed, ganske vist med friloeb, men de har ogsaa mange bjerge.

Vi brugte en dag paa, at tage rundt til tre forskellige landsbyer omkring San Cristobal. Vi havde moedt Alexander, en mexicansk guide, der koerte os rundt til byerne, viste os hjemmebraenderier, hvor der blev produceret tequila, praensenterde os for hans venner og var paa besoeg til tacos hos en familie han ogsaa kendte - en fantastisk dag!
Vi besoegte bl.a. en maya-kirkegaard, hvor intet var overladt til tilfaeldigherderne. At de bruger kors har ikke noget at goere med kristendommen. Korset for dem er et symbol paa livet foer og efter doeden. Farverne paa de kors, der bliver sat paa gravstederne refererer til , hvor gamle de begravede blev. Hvid staar for spaedboern, groen og blaa for teenagere og sort for voksne. Braedderne som ligger paa graven er en "doer" til livet efter doeden. Og der var mange andre symboler ... Ligeledes i deres kirker, som man under ingen omstaendigheder maatte tage billeder af!






Gade i San Cristobal




Oaxaca
Efter et par dage tog vi natbus til Oaxaca - en by rig paa kulturelle oplevelser.


Vi fik tilfaeldigt oeje paa denne plakat og besluttede, at tage til reggae/jazz-ska koncert. Super aften med god musik og danseglade mennesker :)













Efter lidt fixfaxerier med to saet hoereboeffer lykkedes det, at ringe til mor-birgit over Skype :)


Den unge mexicanske gut som passede hostlet var rigtig flink og snaksaglig. Han forslog vi skulle se kampen mellem Oaxacas hjemmehold("hans hold") og et eller andet andet mexicansk hold. Fansene paa gaden foran hostelet var meget festlige med lynkinesere og det hele. Vi saa kampen paa hostlet paa 14' oldschool med dobbelt-billede fra stueantennen. Kampen var faktisk rigtig god og endte 4-3 til det gale hold :(
 
Puerto Escondido
Strandliv og ren afslapning


Og hvilken fryd at komme forbi et juletrae, som ikke var af plastic ... savner den danske jul :)
















En fin groen fyr som boede udenfor doeren paa vores hostel.










Mexico City

Eftermiddagsmyldertid ...

Tiden i Mexico City er gaaet med at gaa og gaa og gaa ... og alligevel har vi kun naaet at daekket lokalomraadet af der hvor vi bor. Byen er kaempemaessig og slet ikke saa skaemmende, som man kunne frygte.

Parktur og madlavning paa hoslet.

Gigantisk glimmer julepynt, pinjataer og julestjerner.


Monument og lille museum for revolutionen. Det blev bygget i 30'erne. Udsigten gav et godt indtryk af hvor stor byen egentlig er.