lørdag den 20. november 2010

Utila, PADI Open water og en stor tarantel...


Turen til Utila gik fint. Vi fulgtes med Julia fra USA. Hun havde vaeret der foer, saa hun kendte vejen :) Ikke fordi den var saa svaer ... Foerst en 3-timers bustur fra San Pedro Sula og saa en time med baad.


Utila er en dejlig lille oe, hvor folk faar tiden til at gaa med dykning, afslapning og oel mv.... Hele "hovedgaden" er pakket med dykkercentre og barer. Vi endte paa Utila Diving Centre, hvor der var et fedt socialt liv og god stemning :)
Hoslet som var tilknyttet centret, Mango Inn, var ogsaa dejligt og med en rimelig rar swimmingpool.



 

 Vi tog et Open Water PADI-certifikat ned til 18 meter. Paa holdet var vi tre, os og Bryan fra USA.
Kurset tog 4 dage, hvor vi foerst skulle gennem teori og proever, hvorefter man blev smidt i vandet. For mig (Annemette) var det virkelig skraemmende... blev grebet af panik flere gange og var sikker paa, at det aldrig skulle gaa.... men kom igennem og de gange, hvor jeg ikke troede jeg var ved at doe, saa var det virkelig en helt utrolig oplevelse. Svaert at beskrive og svaert at forstaa, at jeg har vaeret 18 meter under vandet i 45 min, eftersom jeg stadig nok ville vaere bange for at hoppe fra skamlen i svoemmehallen :)







Paa 4-dagen tog vi vores sidste dyk og blev dermed certificerede. Efter hver dyk, havde vi en lille samling, hvor vi talte om dykket og hvad vi havde set. Vi saa 1000-vis af fisk af forskellig slags. Bla. murener og baracudaer.

 Udover at dykke gik tiden paa Utila med at trave op og ned af de to gader der var. Vi fik spist paa en hel del af de smaa cafeer og restauranter. Fik ogsaa aflagt flere af de smaa barer et lille besoeg.






Vi var aabentbart ikke de eneste der brugte badene paa hostlet.....

Dagen efter vi fik vores certifikat var det blevet tid til de to fun-dives som var inkluderet i kurset. Annemette blev hjemme og noed solen ved poolen mens jeg noed den paa havet. Isaer undervandslandskabet paa det foerste dyk var helt fantastisk.



Strandtur




tirsdag den 16. november 2010

Granada, Nicaragua



Efter vores lille oe-tur tog vi videre til Granada. Vi fulgtes med Josh fra USA, som vi var stoedt paa flere forskellige steder paa vores rejse. Og det viste sig at Josh var en lille engel at have med paa den tur... Rejsen fra Ometepe til Granada er ganske vist ikke saa lang, men vi skulle gennem nogen forvirrende busholdepladser med mange mennesker og skrig og skraal... Og selvom vi virkelig proever os frem med vores spansk, saa slog vores kundskaber ikke helt til her. Heldigvis kan Josh spansk, saa med hans hjaelp og en lille omvej endte vi sikkert i Granada.
Granada er Mellemamerikas aeldste koloniby  og har en af de stoerste samlinger af gamle huse og bygninger. Vi brugte 4 dage der, lidt laengere end beregnet, da vi virkelig noed at vaere der. Lyset var helt saerligt og bare at gaa rundt i de gamle gader var dejligt tidsfordriv.


 Vores meget hyggelige hostel, Bearded Monkey.



Udover ren afslapning var vi en tur paa marked ... very busy. En tur ud til Lago de Apoyo blev det ogsaa til, hvilket er en soe i et vulkankrater. Skoent sted hvor dagen blev brugt paa svoemning og kajak... noget helt saerligt ved denne soe var, at hvis man stak taererne lidt i sandet i selve soen, saa var det brandvarmt fra aktiviteten i vulkanen.

 Masaya Market ... En oplevelse :)