fredag den 12. november 2010

Isla de Ometepe, Nicaragua



Efter San Juan del Sur valgte vi at bruge nogle dage paa oen Ometepe. Oen bestaar hovedsagligt at to store vulkaner. Vi boede ved foden af den ene i en meget lille landsby (3-4 huse.... og en grusvej) som hedder Santa Cruz.
Ved ren tilfaelde endte vi paa et super hyggeligt og intimt hostel. Stedet bestod af nogle smaa bambushytter med dormrooms og haengekoejer. Samlingspunktet var baren, som var den stoerste bambushytte. Her foregik alt fra spisning, fest, billard, hygge og hjemmebrygget jamsession.


Dagen efter vi ankom besteg vi den ene vulkan. Det var et hike paa 9 timer, hvilket var en udfordring i gummisko, men saa laenge man kan holde smil paa laeben naar man ryger paa roeven i masser af mudder, saa gaar det nok :)
I selve kratret paa toppen var der en lagune - det regnede dog og var ret koldt, da vi befandt os i 1300 meters hoejde midt i skyerne.
Men det var al besvaeret vaerd!
Paa vej ned var der udsigt til den anden vulkan, hvilket er den vulkan i centralamerika, som har den mest "perfekte" form, i forhold til hvordan en vulkan "skal" se ud.
Vores hyggelige hostel Little Morgans, hvor folk giver den gas paa harmonika, guitar, spande, hjemmelavet bas samt hjemmelavede koklokker.
Pigen paa harmonikaen kommer fra Frankrig og rejse rundt med sir instrument. Hun var helt forrygende og gav bl.a. et covernummer over Barbiegirl.
En del af det faste inventar var sydstatsmanden Jim... If you know what I meeeennnn. En mand med en meget spaendende livshistorie, som havde valgt at slaa sig ned i Nicaragua.
Denne 10 cm STORE knaeler valgte lige at droppe forbi festlighederne for at slaa sig ned paa min cap. Her posede han saa lidt for kameraret, inden han valgte at flyve over paa en amrikansk pige ved bordet. Alles oejne var rettet med det lidt skraemmende insekt indklusiv mine (Frederik). Herfra valgte han saa at flyve direkte ind i min mund, hvilket var en meget spooky oplevelse. Min reaktion var at svinge hvoedet kraeftigt fra side til side, men fyren holdte godt fast, saa jeg kunne maerke hans ben baade i min naese og min mund. Efter 5 meget lange sekunder fik jeg endelig dasket ham vaek, men der havde jeg ogsaa faaet alles opmaerksomhed. Store grin paa min bekostning, HA HA.....
Det var nogle rigtig dejlige dage, hvor vi moedte en del nye mennesker og hyggede os paa naesten dansk maner....

mandag den 8. november 2010

San Juan del Sur, Nicaragua

Op og med bus midt om natten i Monte Verde, Costa Rica for at naa San Juan del Sur i Nicaragua ved 14-tiden. Paa hoslet i Monte Verde havde vi moedt Kevin, en fyr fra Canada, som vi fulgtes med og faktisk endte med at dele vaerelse samt sjove oplevelser med i de 3 dage vi var i San Juan del Sur. Fantastisk fyr som vi helt sikkert kommer til at se mere til i stoerre Hollywood produktioner :)

Fra Monte Verde til hovedvejen tog vi en lokal bus. Ved hovedvejen havde vi lidt ventetid inden den anden bus kom. Vi havde lidt penge tilovers i colones, valutaen i Costa Rica, ca. 20 danske kroner. Disse
skulle selvfoelgelig bruges inden vi forlod landet, saa derfor gik vi paa indkoeb paa en naerliggende tank.
Og her er resultatet.
Mange dejlige muslibarer :)
Frederik og Kevin i endnu en af deres meget lange samtaler ...


Turen til Nicaragua foregik i en bus, med en ret heftig aircon, saa det var serioest koldt i bussen ... ikke fedt i knap saa meget toej! At skulle over graensen fra Costa Rica til Nicaragua var ogsaa noget af en oplevelse... Foerst staa i en meeeget lang koe for at "tjekke" ud af Costa Rica. Herefter en kort bustur til et sted hvor nogle mennesker indsamlede vores pas og saa blev vi smidt af bussen, fik vores bagage tjekket og saa kunne vi ellers vente der i den gloende sol i halvanden time ... ved siden af bussen, som man under ingen omstaendigheder maatte komme ind i ... Jep ... og bussen havde motoren koerende under hele sceancen ... men omsider dukkede der en kvinde op med voeres pas og vi kunne komme videre :)
Veeeentetid ved graensen ...

San Juan del Sur var saa byen hvor jeg (Annemette) havde min foerste fejring af halloween. Hostlet vi boede paa, Casa Oro, holdte et brag af en fest, hvor man blev beloennet med drinks, hvis man moedte op udklaedt :) ... Saa det gjorde vi selvfoelgelig ...Jeg som fe, Frederik som doed dykker (tak til Kenneth) og Kevin som crazy toga-guy.
Det var en super cool aften i selskab med bla. to Ninja Turtles, Pippi Langstroempe, Hulk, og fire svenskere klaedt ud som Astekere. Sidst paa aftenen fik jeg (Frederik) dj-tjansen i baren. Der blev spillet lidt old school hip hop fra ipoden, Snoops Gin and Juice gik rent ind. Festen forsatte paa Leguanbaren som laa nede ved stranden. Saa det var en super halloween.....
Utroligt hvad man kan faa ud af nogle groenne blade, en haarboejle, plasticposer og en masse akvarelmaling.

Showing of for the costume competition ... som vi er helt sikre paa, at vi fik en flot og unaevnt 4. plads i ...


En lille sjus paa vaerelset inden vi smuttede paa bar.

De resterende dage gik med afslapning i byen og paa stranden og en hel dag med surfing, hvor boelgerne var perfekte og nogle af dem ret store. Vi fik begge reddet os en fin solskoldning men ogsaa en masse boelger :)



Dejlig dag paa stranden . god toemmermaends medicin.
Udsigt fra vores tagteresse paa Casa Oro
Vores vaerelse paa Casa Oro. Et 3-pers. vaerelse med eget bad og wc, som var ren luksus at have helt for sig selv :)
Morgenmad... Der var lykke og fryd at opdage, at de rent faktisk har havregryn paa denne side af kloden, saa havregroed bliver der kogt, naar vi har adgang til koekken de steder vi bor ... mums :)

Monte Verde 27-30/10

Vi fik set lidt af hoejlandet i Costa Rica. Monte Verde ligger ca. 1200m over havet, inde midt i landet. Byen vi boede i hedder Santa Elena, der var ikke saa meget at lave i selve byen, men den dannede en fin base for de mange forskellige aktiviteter der er i omraadet.
Vi havde to dage med en masse oplevelser. Foerste dag var vi en tur inde i national parken som ligger taet paa byen. Det var meget hyggelig at gaa rundt paa egen haand og nyde skoven og de mange lyde.

Taageskoven med alle dens mosser og epifytter.

 Her har vi saa en lille larve paa ca. 10 cm. som vi spottede i skovbunden

Efter vores lille skovtur tog vi tilbage til hoslet for at slappe lidt af inden vi skulle paa The Extremo Canopy Tour ... hvilket er tur gennem skoven via svaevebaner over traetoppene ... 11 baner i alt, hvoraf den laengste var 1 km. samt en tarzanswing som virkelig var crazy!
Det var vildt sjovt og adrenalinen koerte rundt i kroppen resten af dagen.
 
Denne lille zipline eller svaevebane var den almindelige slags. 

Her har vi saa udsigten fra toppen af det bjerg vi susede rundt paa. Man kan lige ane en af svaevebanerne nede i venstre hjoerne.

 Her er det saa den sidste, laengste, hurtigste og vildeste kaldet SUPERMAN, turen tager ca. 45 sekunder og er omkring 1 km. lang.


Dag 2 i Monte Verde foregik paa hesteryg med en lokal familie. Vi red ud og saa de mest fantastiske landskaber, saa tukaner, kaffemarker og fik proevet lidt galop .... Hmmm rimelig actionpacked...
Efterfoelgende blev vi inviteret ind for at se familiens have med bl.a. ananas, bananer og krydderurter samt familiens kaffe- og tequilaproduktion ... og saadan et lille shot tequlia om formiddagen er da bare dejlig :)


Hyp hyp og bare saa smukt!

Frederik hjaelper med at presse sukkervand ud af sukkerroer. Sukkervandet blev bl.a. brugt til limonade og tequila ... og tequilaen var faktisk god, hvis man altsaa er til den slags.

Frederik soergede lige for en Bali til de to herrer som viste os rundt. Meget soede og venlige :)

Monte Verde blev sluttet af med en aftentur i skoven for at se dyr ... lidt af et flop. Maaske mest af alt en turistfaelde .. Hmph!