mandag den 29. november 2010

Copan Ruinas, Honduras og Guatemala

Copan Ruinas, Honduras
Sidste stop i Honduras blev Copan. Turen foregik som altid i bus ... Og en interessant en af slagsen. Bussen var super varm, saa alle vinduer var aabne. Paa et tidspunkt suser vi i hoej fart forbi et vejarbejde og paa en eller anden maade bliver der sproejtet en masse tjaere paa bussen og ind af alle vinduer og paa alle de uheldige som sidder ved vinduerne... Heldigvis sad vi oppe foran i bussen, saa det blev kun til et par klatter til Frederik, men de folk der sad laengere nede var knap saa heldige.









Efter 1 times ventetid, hvor tjaereren blev vasket af med diesel og hvor busmaendene og vejarbejderne fik talt sig til rette over uheldet, var vi igen paa vej.






Vi ankom til Copan Ruinas, som er en rigtig dejlig lille by omgivet af frodige bjergsider og med smukke Maya-ruiner 1 km. derfra. Vi brugte et par dage i byen, saa ruinerne og bare slappede af.

Tur ud til ruinerne:





 Lidt stemning fra Copan Ruinas.



Guatemala
Herefter gik turen til Guatemala. Vi valgte at koere direkte fra Copan til Antiqua i det sydlige Guatemala. En bustur paa ca. 8 timer.
Turen gik bl.a. gennem Guatemala City. Kaempemaessig by som vi var blevet raadet til at holde os langt vaek fra ... Og muligvis et godt raad. Det vi saa fra bussen, da vi koerte igennem byen, virkede i alt fald noget raadt. Masser af slum og ghettoer og vivar.


Masser af slum boelgede sig op over bakketoppene. Saadan saa det ud mange steder gennem byen.


Antiqua, Guatemala
Antiqua var en helt anden historie. Meget hyggelig og dejlig by. I bussen dertil moedte vi Julian fra Tyskland, som havde vaeret der foer og han anbefalede en hostel, hvor vi boede et par dage.
Tiden i Antiqua blev brugt paa at se byen, markeder og madlavning i koekkenet.

Vores hostel ...

San Pedro la Laguna, Guatemala

Efter Antiqua og efter anbefaling af Julian tog vi til San Pedro la Laguna. Byen er en af mange smaa byer som ligger rundt om soen Atitlan. Byen er en farverig mayalandsby og helt utrolig smuk! Vi boede med udsigt over byen og hvilke sol op- og nedgange vi var vidne til der! Ligeledes at se maanenen gaa op og skinne ned paa soen var et saersyn!
En af dagene vi tilbragte der blev brugt paa tur til Chichicastenango marked. Guatemalas stoerste marked.
Julian opholdte sig ogsaa i San Pedro mens vi var der, saa ham hyggede vi ogsaa med :)

Hygge paa Julians terresse.


Udsigten fra vores vaerelse ... til 36 kr. pr. nat for dobbeltvaerelse med wc og bad samt terresse med haengekoeje ... Paent billigt!


Kaffetid paa et kaffested, hvor de selv hoestede, ristede og malede deres kaffe.
Og en lille juice i den lokale juicebar :)


Chichicastenango marked, Guatemala
Efter San Pedro gik turen videre til Mexico, hvor vi er nu ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar