mandag den 8. november 2010

Monte Verde 27-30/10

Vi fik set lidt af hoejlandet i Costa Rica. Monte Verde ligger ca. 1200m over havet, inde midt i landet. Byen vi boede i hedder Santa Elena, der var ikke saa meget at lave i selve byen, men den dannede en fin base for de mange forskellige aktiviteter der er i omraadet.
Vi havde to dage med en masse oplevelser. Foerste dag var vi en tur inde i national parken som ligger taet paa byen. Det var meget hyggelig at gaa rundt paa egen haand og nyde skoven og de mange lyde.

Taageskoven med alle dens mosser og epifytter.

 Her har vi saa en lille larve paa ca. 10 cm. som vi spottede i skovbunden

Efter vores lille skovtur tog vi tilbage til hoslet for at slappe lidt af inden vi skulle paa The Extremo Canopy Tour ... hvilket er tur gennem skoven via svaevebaner over traetoppene ... 11 baner i alt, hvoraf den laengste var 1 km. samt en tarzanswing som virkelig var crazy!
Det var vildt sjovt og adrenalinen koerte rundt i kroppen resten af dagen.
 
Denne lille zipline eller svaevebane var den almindelige slags. 

Her har vi saa udsigten fra toppen af det bjerg vi susede rundt paa. Man kan lige ane en af svaevebanerne nede i venstre hjoerne.

 Her er det saa den sidste, laengste, hurtigste og vildeste kaldet SUPERMAN, turen tager ca. 45 sekunder og er omkring 1 km. lang.


Dag 2 i Monte Verde foregik paa hesteryg med en lokal familie. Vi red ud og saa de mest fantastiske landskaber, saa tukaner, kaffemarker og fik proevet lidt galop .... Hmmm rimelig actionpacked...
Efterfoelgende blev vi inviteret ind for at se familiens have med bl.a. ananas, bananer og krydderurter samt familiens kaffe- og tequilaproduktion ... og saadan et lille shot tequlia om formiddagen er da bare dejlig :)


Hyp hyp og bare saa smukt!

Frederik hjaelper med at presse sukkervand ud af sukkerroer. Sukkervandet blev bl.a. brugt til limonade og tequila ... og tequilaen var faktisk god, hvis man altsaa er til den slags.

Frederik soergede lige for en Bali til de to herrer som viste os rundt. Meget soede og venlige :)

Monte Verde blev sluttet af med en aftentur i skoven for at se dyr ... lidt af et flop. Maaske mest af alt en turistfaelde .. Hmph!

1 kommentar:

  1. Hejsa.
    Det lyder og ser fantastisk ud.
    Det der i trætoppene, ser lidt farligt ud!!
    Godt i kom helskindet igennem :-)
    Håber i har det godt - Det ser det hverfald ud til.
    Glæder mig til at høre mere og se flere billeder
    Kram fra mor/svigermor <3

    SvarSlet